Blå vaffel
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
2 egg
1/2 dl sukker
65 g meierismør
350 g hvetemel
2 ts bakepulver
½ ts natron
1 ts vaniljesukker
¼ ts muskat
200 g blåbær
2 dl kulturmelk
1 dl helmelk
Blåbærrømme
3 dl seterrømme
100 g blåbær
100 g fermenterte blåbær
(se oppskrift)
Fermenterte blåbær
400 g blåbær
8 g salt
2 g sukker
Blå vaffel
Pisk sammen egg og sukker. Smelt smøret. Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Kjør blåbærene med en stavmikser. Ha melken i eggeblandingen og visp inn resten av ingrediensene til en glatt og klumpfri røre. La røren svelle i 20 minutter før steking.
Blåbærrømme
Kjør blåbærene med en stavmikser og vend inn i rømmen med en slikkepott.
Fermenterte blåbær
Bruk engangshansker og skyll blåbærene godt. Hanskene er for å hindre bakterievekst. Fyll bærene på
et norgesglass og tilsett salt og sukker. Bland det godt. Sett glasset i romtemperatur i et mørkt rom i 3-5 dager. Skru av lokket hver dag for å slippe ut luft. Sett glasset i kjøleskapet etter 3-5 dager for å avslutte
fermenteringsprosessen.