Basilikumiskrem med friske sommerbær
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
2 1/2 dl kremfløte
2 1/2 dl melk
5 eggeplommer
80 g sukker
100 g basilikumblader
Appelsin-karamellsaus:
4 ss sukker
2 dl appelsinjuice
1/2 vaniljestang, delt i to
1 appelsin, raspet skall
4 dl friske sommerbær
Basilikum til pynt
Iskrem: Kok opp fløte og melk. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Hell den varme væsken over plommene. Pisk godt. Ha røren tilbake i kjelen og kok opp såvidt. Kjøl ned i isvann. Miks kremen med basilikum og sil. Kjør i ismaskin.
Appelsin-karamellsaus: Smelt sukkeret til karamell i en kjele med tykk bunn. Ha over appelsinjuice, vaniljestang og appelsinskall. Kok sammen til sirup. La kjølne.
Servér iskrem med friske bær og appelsinsaus. Pynt med basilikumblader.
Karamellisér gjerne noen nøtter. Hakk dem opp og dryss over ved servering.