top of page

Basilikumgelé med glasert ananas og kokostopper

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1 pk stikkelsbærgelé
2 never basilikum, most i morter til puré

2 dl sukker
2 dl vann
2 ss krydder, f.eks. kanel, kardemomme, vanilje eller lignende
1 ananas i skiver eller biter

Kokostopper:
50 g smør
2 egg
1 1/2 dl sukker
200 g kokosmasse

Lag gelé som anvist på pakken og rør inn basilikumpuré, sett kaldt.
Kok opp sukker og vann med krydder. Ha i ananasbiter og kok i ca 40 min.
Kokostopper:
Smelt smøret. Pisk sammen egg og sukker og ha i kokosmasse og smør. La røren trekke en stund. Lag små klatter av røren på bakepapir og stek midt i ovn i ca 10 min i 175 °C. (Dypp evt toppene i sjokolade). Kutt gelé i biter og servér med ananas og kokostopper.

Servér gjerne med bær, coulis og vaniljeis.

ELEGANT TITLE

bottom of page