top of page

Bakt og fylt banan

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

4 bananer, modne
4 ss sjokolade, mørk finhakket
2 ss hasselnøtter, hakket
4 ts smør

1 dl fløte
1 dl melk
2 ss sukker
1 vaniljestang, delt i to på langs
2 eggeplommer
1 ts maizenapulver
50 g peanøtter, salte finhakket

Kutt et snitt langs bananer. Fyll med sjokolade, nøtter og smør. Legg dem med snittet opp i en ildfast form. Bak dem på 200 °C i 15-20 min.
Kok opp fløte, melk, sukker og vaniljestang. Visp sammen egg og maizena. Hell den varme fløtemelken over eggeblandingen, under visping. Hell tilbake i kjelen og varm opp under stadig visping til den tykner noe. Hell over i noe annet. Avkjøl straks. Rør inn peanøtter når kremen er tykk.

bottom of page