Bakt kiwi på peanøttkrem
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
2 dl sukker
2 dl hvitvin, søt eller vann
2 stjerneanis
3 kiwi
2 ss pernod (kan sløyfes)
1 rødbete
1 stjerneanis
1 dl sukker
2 dl vann
2 appelsiner
50 g peanøtter
2 dl vaniljekrem
1 mango
Kok opp sukker, hvitvin og stjerneanis. Skrell kiwi. Del dem i to og legg over i ildfast form. Hell over den varme sukkerlaken. Ha aluminiumsfolie over formen og bak i ovn i 15 min på 200 °C.
Skrell rødbete. Del den i tynne skiver. Kok opp stjerneanis, sukker og vann. Ha i rødbeteskiver og la det trekke i 10 min. Skjær av skallet på appelsiner med en kniv. Bruk en liten kniv og skjær ut fileter frie for hinner og skall. La appelsinfiletene trekke i rødbetelaken 5-6 min.
Knus peanøtter og bland med vaniljekrem.
Bruk et noisettejern og skjær ut kuler av mango. (Eller kutt i pene firkanter.)