Bakt Harahorn
![chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg](https://static.wixstatic.com/media/b38d29_598413e9d44b40d6b76a852975fe3d8c~mv2.jpg/v1/fill/w_600,h_680,al_c,q_90,enc_avif,quality_auto/chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg)
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Vansklighetsgrad: Litt avansert
Tid: 1 time 20 minutter
Valnøttbunn
125 g eggehvite, fra ca. 3 store egg
40 g sukker
125 g valnøtter, malt
100 g melis
20 g hvetemel
Kardemommeis
4 eggeplommer
170 g sukker
1 ½ ts knuste kardemommefrø
3 ½ dl helmelk
8 dl kremfløte
Solbærsorbet
450 g solbærpuré
2,8 dl vann
120 g sukker
75 g glukosesirup
Italiensk marengs
110 g sukker
2 ss vann
60 g eggehvite
Til flambering
1 ½ dl konjakk
Valnøttbunn
Pisk eggehvitene og tilsett sukkeret litt av gangen. Bland malte valnøtter, melis og mel og vend det forsiktig sammen med eggehvitene. Bre marengsmassen ut i et 4 cm tykt lag på smurt bakepapir. Avkjøl på benken og vend bunnen over på et nytt bakepapir. Stikk ut 4 biter som passer med formene du lager isen i.
Kardemommeis
Visp sammen eggeplommer og sukker til eggedosis. Knus hele, grønne kardemommefrø i en morter. Kok opp melk og knust kardemomme og hell det over egg- og sukkerblandingen under stadig omrøring. Avkjøl og kjør i ismaskin.
Solbærsorbet
Kok opp vann, sukker og glukosesirup. Avkjøl og bland det med solbærpuréen. Kjør i ismaskin.
Italiensk marengs
Kok sukker og vann til 121 °C. Pisk eggehviten og spe med den varme sukkersirupen i en tynn stråle. Visp marengsen videre til den er avkjølt igjen.
Til servering
Kle 4 porsjonsformer med plastfolie og fyll dem med kardemommeis og solbærsorbet i to lag. Sett formene på toppen av bitene med nøttebunn og frys over natten. Ta isen ut av formene og dekk dem med marengs.
Varm konjakken i en liten kjele og tenn på. Hell brennende konjakk over marengsen idet du serverer desserten til gjestene. Vær forsiktig med gardinene – og ikke gjør det rett ved røykvarsleren ...