top of page
Aroniasaft

ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
30 minutter
Ingredienser:
2 liter aroniabær
5 dl vann
5 dl sukker per liter saft
1 kryddermål benzoat
Vask og rens bærene, og tørk dem godt Ha bærene i en kjele sammen med vann, og kok over svak varme i ca. 15 minutter. Sil bærene igjennom en silduk eller et klede. Ikke press, la saften selv renne igjennom duken.
Mål saften, og ha den i en kjele sammen med riktig mengde sukker.
Kok saften til sukkeret er løst opp, og ta kjelen fra varmen. Fjern skummet med en hullsleiv. Rør ut benzoaten med litt av saften, og rør ut dette i resten av saften. Ha saften på rene flasker, og oppbevar kaldt og mørkt.
Kanel, stjerneanis, kardemomme og vanilje er krydder du gjerne kan tilføre saften for ekstra smak.
bottom of page
