top of page

Aroniasaft

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

30 minutter

Ingredienser:

2 liter aroniabær
5 dl vann
5 dl sukker per liter saft
1 kryddermål benzoat

Vask og rens bærene, og tørk dem godt Ha bærene i en kjele sammen med vann, og kok over svak varme i ca. 15 minutter. Sil bærene igjennom en silduk eller et klede. Ikke press, la saften selv renne igjennom duken.
Mål saften, og ha den i en kjele sammen med riktig mengde sukker.
Kok saften til sukkeret er løst opp, og ta kjelen fra varmen. Fjern skummet med en hullsleiv. Rør ut benzoaten med litt av saften, og rør ut dette i resten av saften. Ha saften på rene flasker, og oppbevar kaldt og mørkt.

Kanel, stjerneanis, kardemomme og vanilje er krydder du gjerne kan tilføre saften for ekstra smak.

bottom of page