Èclairs med eple/plommefyll
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
5 dl vann
240 gram smør
250-300 gram hvetemel
6-7 egg
Eplefyll:
8 epler
5 plommer
1 vaniljestang
1 kanelstang
1 dl vann
2-3 dl sukker
Kok opp vannet og smøret.
Rør så inn hvetemelet til en fast deig som slipper kanten av kjelen.
Avkjøl litt ( under 60 grader)før man tilsetter et og et egg.(viktig at egget røres godt inn før neste tilsettes.)
Rør massen til den er fløyelsmyk.
Massen er nå klar til å sprøytes.
Varm ovnen på 170 grader.
Sprøyt ut massen (som størrelsen på en finger) på bakepapiret.
Stekes i ca. 15 minutter til de er gyllene.
Avkjøles på rist.
Deles i to og er klar til å fylles.
Eplefyll:
Skrell og del eplene/ plommene i biter.
Kok dem sammen med vann, kanel og vaniljestang til epler og plommer blir møre.
Ta ut vaniljestangen og kanelen.
Smak til med sukker.
Rør rundt til ønsket konsistens.