top of page

Èclairs med eple/plommefyll

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

5 dl vann
240 gram smør
250-300 gram hvetemel
6-7 egg

Eplefyll:
8 epler
5 plommer
1 vaniljestang
1 kanelstang
1 dl vann
2-3 dl sukker

Kok opp vannet og smøret.
Rør så inn hvetemelet til en fast deig som slipper kanten av kjelen.
Avkjøl litt ( under 60 grader)før man tilsetter et og et egg.(viktig at egget røres godt inn før neste tilsettes.)
Rør massen til den er fløyelsmyk.
Massen er nå klar til å sprøytes.
Varm ovnen på 170 grader.
Sprøyt ut massen (som størrelsen på en finger) på bakepapiret.
Stekes i ca. 15 minutter til de er gyllene.
Avkjøles på rist.
Deles i to og er klar til å fylles.

Eplefyll:
Skrell og del eplene/ plommene i biter.
Kok dem sammen med vann, kanel og vaniljestang til epler og plommer blir møre.
Ta ut vaniljestangen og kanelen.
Smak til med sukker.
Rør rundt til ønsket konsistens.

ELEGANT TITLE

bottom of page