top of page

Seghesio Family Vineyards

Den italienskfødte vinmakeren Edoardo Seghesio, begynte å dyrke Zinfandel-druer i Alexander Valley i Sonoma County i California i 1895. I 2015 kunne den familieeide vingården feire 120 års jubileum.

Skjermbilde 2020-03-09 kl. 10.12.25.png

– Vi er fortsatt trofaste mot våre italienske røtter og dyrker Sangiovese, Barbera, Aglianico, Arneis og Vermentino. Det er Zinfandel-vinene våre vi er mest kjent for, sier eksportsjef Abigail Smyth.

I mange år produserte Seghesio vin i bulk. Først i fjerde generasjon begynte de å lage viner under eget merkenavn. Produksjonen er nå på 1,5 millioner flasker i året.

Firmaet markerer seg først og fremst med Zinfandel-viner og italienske endrueviner, men også noe blandingsvin. Bestselgeren er Seghesio Sonoma Zinfandel, som også er å få kjøpt på Vinmonopolet. Den beskrives som et godt kjøp og en vin med stort lagringspotensiale.

 

–Søte, ubalanserte og alkoholsterke viner som fullstendig overdøver maten, har ingen plass hos oss. Vi produserer balanserte viner med aromaer, syre og kompleksitet som derimot løfter maten. Dette er viner vi selv har lyst til å drikke, sier Smyth.

Lagringen foregår både på franske og amerikanske eikefat som hver for seg setter sitt preg på vinene. Vinene produseres i hovedsak av egne druer, også fra stokkene som Edoardo Seghesio plantet på slutten av 1800-tallet.

Seghesio drives bærekraftig med fokus på naturgjødsel, resirkulering og med et minimum av plantevernmidler. Sammen med alle vinprodusentene i Sonoma County har de forpliktet seg til å bli 100 prosent bærekraftige i løpet av 2019. Målet er at Sonoma County skal bli det første helt miljøvennlige vindistriktet i USA.

Skjermbilde 2020-03-09 kl. 10.12.32.png

– Vinmarkene våre er allerede sertifisert. Solcellepanelene våre dekker 30 prosent av energibehovet vårt, og tiltakene for å begrense vannforbruket har gjort at vi er en av de mest energieffektive vinprodusentene i California, understreker Smyth.

Skal man overleve i markedet er det å drive miljøvennlig helt vesentlig, mener hun og påpeker at det tross alt er druene som er nøkkelen til god vin.

 

– Derfor tilbringer vi mer og mer tid ute blant vinstokkene. Vi fokuserer på å dyrke druer av høy kvalitet, og det mer enn kompenserer for det vi måtte tape i volum.

Skjermbilde 2020-03-09 kl. 10.12.40.png

Vinsmaking: 

Vingården er åpen for vinsmaking hver dag fra 10.30 til 17.00. Grupper på flere enn seks personer, må bestille på forhånd. Fra 20 dollar per person.

I helgene arrangeres det besøk i vinkjelleren og vinsmaking til mat. Disse bestilles også på forhånd.

 

På Vinmonopolet: 

Tre Zinfandel-viner, blant annet Seghesios bestselger Seghesio Sonoma Zinfandel

 

Seghesio Wines

700 Grove Street, Healdsburg, California Tlf. 707-433 3579

info@seghesio.com

http://www.seghesio.com

bottom of page