top of page

Ridge Vineyards

Vinmakerne hos Ridge Vineyards synes moderne, industrielle viner mangler kompleksitet, terroir og potensiale for utvikling og modning. Derfor har de gått tilbake til teknikker som ble brukt på 1800-tallet.

Skjermbilde 2020-03-09 kl. 13.38.43.png

De kaller produksjonen før-industriell, selv om driften er økologisk sertifisert. På den måten unngår de forvirring rundt begreper som naturlig, økologisk og biodynamisk.

 

 

– Vi høster druer fra ulike appellasjoner og tilstreber å fremstille balanserte viner med karakter. Vinen skal reflektere terroiret, men druene påvirkes også av at vinmarkene dyrkes økologisk. I tillegg plukker vi druene før de er overmodne slik at vinen bevarer terroir, balanse og eleganse, forklarer Nathaniel Werner, assisterende daglig leder hos Ridge Vineyards.

Historien går tilbake til 1885 da en italiensk lege kjøpte et område nær toppen av Monte Bello Ridge sør for San Francisco. Der anla han terrasser hvor han plantet vinstokker. I dag er det produksjonslokaler i den gamle vinkjelleren som er bygget inn i fjellsiden.

Gården ble overtatt av nye eiere på 1940-tallet, og de plantet Cabernet Sauvignon. På 1960-tallet fortsatte de med å plante Zinfandel og Geyserville Zinfandel på en vinmark lenger ned i dalen.

I dag utgjør Cabernet og Zinfandel det meste av produksjonen. Syrah, Grenache, Carignane og Petite Sirah står for en mindre del. I tillegg lager de noe Chardonnay.

Druene fermenteres kun med naturlig gjærsopper fra vinmarkene. Farge, smak og tanniner trekkes ut uten bruk av kommersielle enzymer, og den malolaktiske fermenteringen oppstår naturlig. De tilsetter bare små mengder svovel for å unngå oksidering.

På denne måten mener de å utvikle viner med en sterkere karakter, mer kompleksitet og dybde og et større modningspotensial enn industrielt fremstilte viner.

Skjermbilde 2020-03-09 kl. 13.38.50.png

– Vinmarkene våre er bærekraftige og økologiske, og vi er den største produsenten av økologiske vindruer i Sonoma County og Santa Cruz Mountains, sier Werner og forklarer bærekraft både som en filosofi og som miljøvern i praksis.

 

– Hensikten er å ta vare på vinmarkene våre. Målet er både å bevare og fornye de naturlige ressursene, beskytte det naturlige habitatet til ville dyr i området, og å sikre trygghet og økonomi for våre ansatte.

Ridge er også en av de få vingårdene i California som ikke vanner stokkene etter at røttene har satt seg. Dette, kombinert med at vi planter i ulike stadier, gjør at vi ikke belaster de naturlige vanntillagene i fjellet.

Nå ser de frem til en spennende utvikling.

 

– I 2015 avsluttet vi en avtale om å bytte landområder med Mid-Peninsula Regional Open Space District. Avtalen gir oss rett til å dyrke to områder som tidligere tilhørte Monte Bello vinmarker og som ble forlatt under forbudstiden.

Til gjengjeld oppgir vi noen av de vinmarkene vi eier og som ligger opp mot turstiene i naturområdet. Dessuten forplikter vi oss til å dyrke alle de nye vinmarkene økologisk eller biodynamisk.

Vinmarkene i Monte Bello ble opprinnelig beplantet på slutten av 1880-tallet. Nå skal Ridge Winery beplante disse områdene igjen over tid.  

– Vi kommer til å plante i fem etapper med fire års mellomrom.  Det blir først og fremst Cabernet Sauvignon, noe Cabernet Franc, Petit Verdot og Merlot, og vi har tro på at druene vil komme til å holde veldig høy kvalitet.

Vinstokkene vil også bære med seg historien.

 

– Det kommer til å bli en blanding av fire eller fem av våre favoritter fra Santa Cruz Mountains og California som ble klonet på 1800-tallet. Stokkene med Petit Verdot vil også være fra et kalifornisk utvalg fra den tiden. I tillegg vil det bli noen mål med en gammel klonet Chardonnay.

 

– Snart kan vi høste 15 tonn med Cabernet Sauvignon fra de første stokkene vi plantet for fem år siden. Disse vil sannsynligvis bli brukt til vår Estate Cabernet frem til stokkene er ferdig utviklet. På lengre sikt og så snart hele det nye området er beplantet, vil de nye stokkene kunne gi 45 000 flasker Estate og Monte Bello. For oss blir det en 40 år gammel drøm som går i oppfyllelse. Noen ting er det verdt å vente på.

Vinsmaking:

Vinsmaking og salg mandag til torsdag 11.00 – 16.00. Fredag til søndag 11.00 – 17.00.

Privat omvisning og smaking og vinsmaking for grupper på mer enn åtte personer, avtales på forhånd. Fra 10 dollar per person.

På Vinmonopolet:

Merlot, Cabernet Sauvignon, Petite Sirah, Monte Bello, Geysirville, Zinfandel, to røde blandingsviner og en rød og en hvit Chardonnay

 

Ridge Vineyards / Lytton Springs

650 Lytton Springs Road, Healdsburg, California Tlf. 408-867 3233

https://www.ridgewine.com

bottom of page