• Black Instagram Icon

© 2020 by Inkognito AS.

KYLLING

TEKST GEIR SALVESEN

Kylling er langt fra kokko i januar, den måneden da vi må spise oss ned etter julens utskeielser.

mr. skrei

TEKST GEIR SALVESEN

Han har dresset seg opp og kledd seg i sort for anledningen. Etter å ha krysset flere tusen kilometer med åpent hav fra Barentshavet og inn mot norskekysten er skreien endelig klar for å møte den rette. Det har gitt den navnet «kjærlighetsfisken». 

inviter på lam

TEKST INKOGNITO

Høsten kommer – og med den dukker den opp, den plutselig lysten på lam. Og lam kommer i så mange former – ikke bare som fårikålkjøtt. 

SALVESEN

TIL DINE

JULE-

FAVORITTER

TEKST GEIR SALVESEN

Det går et skille gjennom landet – ribbeleiren mot pinnekjøttets tilhengere. Pluss noen torsketilbedere og kalkunister innimellom. Julematen følger familietradisjoner og lokale skikker, men en liten oppjazzing av noen av ingrediensene kan gi det fornyende, lille ekstra.

tradisjon

TEKST GEIR SALVESEN

Hva er norsk tradisjonsmat?
Mange vil vel regne lutefisk, kjøttkaker og fårikål blant dem. Selv om fårikål egentlig skal stamme fra Portugal. 

viltviner

TEKST GEIR SALVESEN

Høsten er tid for vilt, og avhengig av tilbehøret er det enkelt å finne en vin som passer. Syrah-baserte viner fra Rhônedalen er selvskrevne. Men også modne og noe utviklede vinstiler er fine å bruke.

skalldyr & vin

TEKST GEIR SALVESEN

Selv om skalldyr egentlig er av best kvalitet senthøstes og om vinteren, er det nå vi spiser dem. Her er vintips til rimelige skalldyrviner som alle koster under 200 kroner pr flaske. 

Riktig ølglass

TEKST ESPEN SMITH

Feil form og størrelse på glasset gjør at du kan gå glipp av deilige dufter og smaker i ølet, mens et riktig glass ville fremheve dem.