top of page
Thaimarinert laks
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 porsjoner økologisk ris
1,5 dl soyasaus
3 ss sesamolje
saften fra 2 lime
2 pressede hvitløkfedd
1 hakket rød chili
Ca. 600 g økologisk laks
4 vårløk i skiver
3 strimlede gulrøtter
4 ss syltet ingefær
Frisk koriander
Kok risen som anvist på pakken. Bland soyasaus og sesamolje med limesaft, hvitløk og chili i en stor bolle. Skjær laksen i tynne skiver og ha de i bollen med marinaden. La marinere i minst 10 minutter. Vend rundt i bollen av og til slik at marinaden dekker laksen. Server laksen med ris, vårløk, gulrotstrimler, ingefær og koriander.
Dryss gjerne ristede sesamfrø over laksen ved servering. Thaimarinert laks er også ypperlig som forrett med en liten salat til.
Bold Title
bottom of page