Sukkersaltet laks 48 grader med epler vakumert i olje
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Ca 500 g laksefilet, renskjært
40 g sukker
50 g salt
1 l vann
2 dl grovhakket, fersk dill
1 dl grovhakket fersk estragon
1 dl nøytral olje
1 ts salt
3 epler
1/2 boks rømme
1 ts sitronsaft
Ørretrogn
Noe sprøtt, som fritert potet, friterte urter eller lignende
Visp sammen vann med salt og sukker til alt er oppløst.
Del fiskestykket i fire like store deler. Legg stykkene 25 minutter i laken. Ta dem opp og tørk godt av. Vakumer fiskestykkene med olivenolje.
Kok dem souvide på 48 °C i 14 minutter.
Kjør urter, olje og salt i en mikser, i 4-5 minutter til oljen begynner å bli varm. Sil oljen.
Kutt eplene i små biter (bruk gjerne et noisettejern). Vakumer eplebitene i oljen, slik at eplene trekker til seg smak fra oljen.
Visp rømmen stiv. Tilsett sitronsaft.
Anrett fisken på fire tallerkener. Hell over eplene og olje. Legg på noen skjeer med vispet rømme og ørretrogn. Topp med noe sprøtt.