Skinnstekt ørret med estragonstuet kål
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
800 g økologiske mandelpoteter
600 g økologisk kål i grove strimler
1 ss økologisk smør
1 økologisk løk i strimler
2 ss økologisk hvetemel
4 dl økologisk melk
Salt og pepper
1 økologisk eple i terninger
2-3 ss frisk estragon
800 g økologisk ørretfilet med skinn (pass på at skinnet er skrapet fritt fra skjell)
Økologisk olje til steking
Sett først over potetene til koking. Kok kålen myk i lettsaltet vann. Sil fra vannet. Smelt smøret i en kjele og surr løken til den er myk. Dryss over mel, og spe med melk til en tykk saus. Krydre med salt og pepper, og vend i kål, eple og estragon. Del ørretfileten i fire porsjonsstykker, og snitt skinnet. Krydre med salt og pepper. Stek filetene i olje på skinnsiden til skinnet er sprøtt, og fisken stekt nesten helt igjennom. Snu fisken og stek videre i 20 sek. Server fisken med kålstuing og poteter.
Magnus kommentar:
Dette er en rask og sunn matrett som passer like bra til hverdag som til fest. Smak til kålen med karri eller grov sennep.
Server gjerne med kokte grønnsaker som brokkoli, asparges eller gulrøtter.