top of page

Søndagssteik

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

8

Ca. 1,6 kg økologisk oksestek
Salt og pepper
Økologisk smør
1 økologisk løk i båter
4 hele økologiske hvitløkfedd
2 økologiske gulrøtter i biter
2 dl økologisk rødvin
4 dl buljong
2 laurbærblad
4 økologiske timiankvaster
1 kg økologiske poteter
2 store økologiske pastinakker
Ca. 4 dl økologisk melk
3 ss økologisk gressløk, hakket
2 dl økologisk kremfløte
Maisenna

Krydre steken med salt og pepper, og brun den rundt om i smør i en stekegryte. Løft kjøttet fra gryten og over på et fat. Brun løk, hvitløk og gulrotbiter i gryten, og ha steken tilbake i gryten. Tilsett vin, buljong og krydder, og kok opp. Fjern skummet som kommer opp. Legg på lokket og kok over svak varme i ca. 50 min, eller til steken har en kjernetemperatur på 70 °C.
Skrell poteter og pastinakker, og del opp i mindre biter. Kok potet- og pastinakkbitene møre. Sil fra vannet og mos sammen med et par spiseskjeer smør og melk til stappe. Krydre med salt og pepper, og vend i hakket gressløk.
Løft steken fra kjelen og hold den varm imens sausen lages. Sil sjyen over i en kjele. Kok litt sammen og tilsett fløte. Jevn sausen med maisenna som er rørt ut i litt vann. Smak til sausen med salt og pepper. Skjær steken i tynne skiver, og server med potetstappe og saus.
Magnus kommentar:
Jeg syns vi skal verne om søndagsmiddagene. Bevar hyggelige tradisjoner ved å invitere hjem venner på middag en slapp søndag. Kanskje er det du som blir invitert neste gang?

Server solbærgelé, rørte tyttebær til steken, og selvfølgelig masse lettkokte økologiske grønnsaker!

Bold Title

bottom of page