Rotsellerisuppe med økologisk spekeskinke
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 passe stor økologisk sellerirot
2 økologiske matpoteter
1 økologisk løk
Økologisk smør
1,5 liter kyllingbuljong
Salt og pepper
2 dl økologisk persille
1 hvitløkfedd
4 ss økologisk olivenolje
8-10 skiver økologisk spekeskinke i biter
Krutonger
Skrell rotselleri, poteter og løk. Hakk løken, og skjær rotselleri og poteter i terninger. Surr løk, selleri og potet i smør i en kjele i et par minutter uten at de får farge. Tilsett buljongen og kok under lokk i ca. 25 minutter eller til alt er mørt. Miks suppen jevn med en stavmikser, og smak til med salt og pepper. Miks sammen persille, hvitløk og olje til oljen er helt grønn. Sil oljen. Server suppen med skinke, krutonger og persilleolje.
Magnus kommentar:
Sellerirot er en helt fantastisk rotgrønnsak med masse god særegen smak! Jeg føler at selleriroten ofte blir litt neglisjert? Bak den gjerne i ovn med smør og hvitløk, eller lag en silkemyk pure som kan serveres til både kjøtt og fisk.
Tilsett et par skjeer økologisk rømme for en litt friskere og fyldigere smak på suppen. Spekeskinken kan ev. sprøstekes hvis man ønsker det.