Ovnsstekt kyllingbryst med sennep og rotgrønnsaker
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
10 økologiske poteter, gjerne mandel
3 økologiske gulrøtter
3 økologiske persillerøtter, pastinakker eller sellerirot
1/2 økologisk kålrot
8 hele hvitløkfedd
Økologisk olivenolje
Litt frisk økologisk timian
Salt og pepper
4 økologiske kyllingbryst
4 ss dijonsennep
Vask eller skrell poteter og rotgrønnsaker. Skjær opp alt i jevnstore biter og fordel utover i en ildfast form. Ha over hvitløk, olje, timian, salt og pepper, og vend godt sammen. Stek midt i ovn ved 175 °C i 15 minutter. Imens krydres kyllingen med salt, pepper og timian, og smøres godt inn med sennep.
Ta ut rotgrønnsakene fra ovnen og legg på kyllingen. Øk varmen i ovnen til 200 °C og sett formen litt høyere i ovnen. Stek videre i 15 minutter. Server.
Magnus kommentar:
Dette er en lettvint middag som ordner seg selv i ovnen. Varier grønnsaker, løk og sopp i retten. Kyllingbrystene kan fylles med mozzarella og surres med spekeskinke, hvis man ikke er så glad i sennep.
En god saus, gjerne laget litt søt med eplejuice smaker godt til. Server gjerne med godt brød og en litt syrlig salat.