Lammeskank med sopprisotto
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 lammeskanker
Salt og pepper
1 hakket gul løk
4 hvitløkfedd i skiver
4 dl økologisk hvitvin
2 boks hakkede tomater, Änglamark
2 dl vann
1 sjalottløk, hakket
1 hvitløkfedd, hakket
2 dl sopp, rensede og i mindre biter
4 dl risottoris
Økologisk smør
1 dl økologisk hvitvin
Ca. 8 dl kyllingbuljong
2 dl økologisk parmesan, revet
Krydre lammeskankene med salt og pepper. Ha kjøttet over i en ildfast form sammen med løk, hvitløk, vin, tomater og vann. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek midt i ovn ved 160 °C i ca. 2 timer eller til kjøttet er mørt.
Surr sjalottløk, hvitløk, sopp og ris i smør over svak varme i et par min uten at det får farge. Tilsett vinen og kok den inn. Tilsett buljongen litt etter litt, rør hele tiden. Kok inn væsken i risen til den er ferdigkokt. Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper.
Server med bakte rotgrønnsaker og litt av sjyen fra lammeskankene som saus.