top of page

Kokt høns med karri og ris

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1-2 høns
4 gulrøtter i biter
1 knollselleri i biter
2 løk i båter
2 laurbærblader
Salt og pepper
1 purre
1 pk sukkererter
4 porsjoner ris
2 dl fløte eller melk
Ca. 2 ss mel
Karri

Skyll hønen i friskt vann og legg den i en stor kjele. Fyll på med vann og kok opp. Fjern skummet som kommer opp. Tilsett gulrot, selleri, løk, laurbærblad, salt og pepper og kok under lokk til hønen er mør. Det tar ca 1-1,5 time. Mot slutten kokes purre og sukkererter med.
Kok risen som anvist på pakken.
Sil opp 6 dl av kraften i en kjele. Rist sammen 2 dl fløte eller melk med mel og jevne sausen. Smak til med salt, pepper og karri. Del hønen i biter og servér med ris, grønnsaker og saus.

Ha gjerne flere rotgrønnsaker i kjelen når du koker hønen.

Bold Title

bottom of page