top of page

Kalkunbiff med bacon

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

600 g poteter
1 dl melk
1 ss smør
1 ts gurkemeie
Salt og pepper

Saus:
3 ss mynte, frisk
3 ss basilikum, frisk
3 ss persille, frisk
3 ss pinjekjerner
1 hvitløkfedd
1 sitron, skall og saft
2 dl olivenolje

1 rød paprika
1 gul paprika
1 gulrot
1 purre
1 ss smør

4 baconskiver
4 kalkunbiffer à 160 g
Salt og peppermix
1 ss olje

Skrell og kok poteter. Mos potetene med melk, smør og gurkemeie. Smak til med salt og pepper.
Ha alle ingredienser til sausen i en blender og kjør til en glatt saus, sett kaldt. Strimle grønnsaker tynt og stek raskt i smør.
Surr en skive bacon rundt kalkunbiffene. Krydre med salt og peppermix. Pensle biffene med olje og stek eller grill på begge sider til de er gjennomstekt, ca 3-4 min på middels varme. Anrett biffene på varme tallerkener med potetmos, grønnsaker og saus.

Til denne retten går det fint å bruke oksekjøtt istedenfor kalkun.

Bold Title

bottom of page