Jerk-marinert kreolsk kyllinggryte
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Jerk-blanding:
1 chili
1 dl purre, hakket
1 ss ingefær, revet
4 hvitløkfedd
5 sorte pepperkorn
1 kanelstang
3 brunt sukker
4 ss limejuice
2 ss rødvineddik
2 ts salt
4 ss olivenolje
1 kylling i porsjonsbiter
6 baconskiver i biter
1 ss olje
1 løk, hakket
2 hvitløkfedd, hakket
2 bokser hakkede tomater
2 stilker stangselleri
1 paprika
1 ts timian
Salt og pepper
2 sitroner
Frisk timian til pynt
Jerk-blanding: Miks alle ingrediensene til en grov pasta.
Del opp kyllingen i porsjonsbiter og marinér i jerk-blandingen i ca 1 time. Stek bacon i stekepanne til det er sprøtt, la renne av på kjøkkenpapir.
Bruk en kjele, og surr løk og hvitløk i baconfettet sammen med kyllingbitene. Ha over tomater, grønnsaker og krydder, la koke under lokk i ca 30 min. Ha i litt vann hvis gryten virker tørr.
Rett før servering smakes gryten til med salt, pepper og sitronsaft. Pynt med bacon og timian og servér med sitronbåter.
Servér gjerne med dirty rice og grønn salat til.