top of page

Elgfilet med rösti

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

800 g elgfilet
1 ts grønn pepper
300 g gulrot
100 g aspargesbønner
160 g gåselever
4 ts søt gelé (portvin-, rødvin-, granskudd-, tyttebær-)
1 ss smør

Rösti:
12 poteter
1 ss smør
Salt og pepper

Coulis:
50 g rips
50 g tyttebær
1/2 ss sukker
Salt og pepper

Saus:
3 ltr elgkraft
1 dl rødvin
1 dl portvin
100 g sjalottløk
1 ss smør

Saus: Fres hakket sjalottløk i smør. Tilsett portvin og rødvin og la det koke inn til halv mengde. Tilsett elgkraft og kok inn til 5–6 dl. Sil sausen og smak til med salt og pepper. Pisk resten av smøret inn i sausen like før servering. Er sausen tynn, jevn med brun maizena.
Elgfilet: Brun kjøttet på alle kanter i en stekepanne. Smak til med salt og pepper. Stek filetene ved 80°C til kjernetemperaturen er 56°C (bruk steketermometer). La kjøttet hvile.
Rösti: Skrell og riv potetene. Press ut fuktigheten i et rent kjøkkenhåndkle. Krydre med salt og pepper, form massen til en flat kake og stek den i smør på middels varme i 4–5 min. Stans ut rundinger før servering.
Bærcoulis: Rips, tyttebær og sukker kjøres glatt i en blender. Siles før servering.
Grønnsaker: Gulrøttene deles i 2 cm lange kubber som deles i 4 på langs. Vil du gjøre det fint, kan du tournere dem. Da bruker du en kniv og skjærer bitene i tønnefasong. Kutt aspargesbønnene i to og del dem på langs. Gulrøtter og bønner kokes møre i en kjele med 1 dl vann og 1 ss smør - ca 3 minutter.
Gåselever: Leveren skjæres i 4 skiver, saltes og pepres. Brun skivene på begge sider i en tørr panne (den avgir fett selv).
Servering: Skjær en god skive elgfilet til hver person. Strø over grovhakket grønn pepper og legg på en skje gelé. Anrett bønner og gulrøtter. Legg en skive gåselever på röstien og drypp bærcoulis over. Legg saus rundt.

Bold Title

bottom of page