Cæsar-salat
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
2 skiver dagsgammelt brød
Olivenolje, økologisk
Salt
Dressing:
1 eggeplomme, økologisk
1 presset hvitløkfedd
Sitronsaft
1 ss dijonsennep
Ca. 3 dl smaksnøytral olje
Salt og pepper
2 dl revet parmesan, økologisk
3 Romano salater i biter
4 kokte egg i båter, økologiske
1 pk sprøstekt bacon
Skjær brødet i terninger og ha dem i en ildfast form med olje og salt. Rist i ovn ved 200 °C til de er sprø.
Dressingen lager du rett i serveringsbollen. Eggeplommen has i bollen sammen med hvitløk, litt sitronsaft og sennep. Pisk inn oljen i en tynn stråle. Hvis dressingen blir tykk kan du ha i litt kaldt vann. Smak til dressingen med salt, pepper og evt. litt mer sitronsaft. Vend inn litt av parmesanen i dressingen.
Vend inn salaten i dressingen. Anrett på tallerkener med egg, bacon, parmesan og krutonger.
Det er også godt, og sundt med gode olivener og tomater i salaten. Noen bruker ansjos som krydder i Cæsar dressing. Det kan du godt tilsette hvis du vil.