Avkokt skrei med persillesmør
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 økologiske gulrøtter
800 g økologiske poteter
4 ss eddik
1 kg fersk skrei i skiver
100 g økologisk smør
4 ss økologisk persille, hakket
Salt og pepper
½ økologisk sitron, saften
Skrell gulrøtter og poteter. Skjær gulrøttene i skiver eller biter. Kok poteter og gulrøtter i lettsaltet vann. Kok opp 2 liter vann tilsatt rikelig med salt og eddik. Legg fiskeskivene i kjelen, og kok opp. Ta kjelen fra varmen og la fisken trekke i 5 min, eller til den slipper beina. Smelt smøret, og vend i persille. Smak til smøret med salt, pepper og sitronsaft. Server!
Magnus kommentar:
Jeg synes det er viktig å verne om våre tradisjoner. Skreien gyter rundt Lofoten og helt opp til Finnmark fra februar og frem til april. Det er i dette tidsrommet fisket pågår, og det er da vi skal passe på å invitere til lystig skrei-lag.
Annet klassisk tilbehør til skrei er lever, rogn og sandefjordsmør eller sprøstekt bacon.