top of page

And med rødkål og brun saus

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

2 andebryst
1 ts salt
½ ts pepper
1 ss smør
6 hvitløksfedd
2 stilker frisk rosmarin
2 stilker timian

Rødkål:
750 g rødkål
2 epler
1 ts salt
1 stjernanis
2 kanelstenger
3 dl andekraft
2 ts epleeddik
2 ts sukker

Brun saus:
2 hvitløksfedd
1 kanelstang
2 stjerneanis
1 ts tørket timian
1 ts honning
2 ss smør
2 ss hvetemel
5 dl andekraft
¼ ts salt
1 klype kvernet pepper

Snitt rutemønster i fettet på andebrystene. Bruk en skarp, spiss kniv og pass på at du ikke skjærer helt ned i kjøttet. Krydre med salt og pepper.

Legg andebrystene med skinnsiden ned i en varm stekepanne med smør og timian.
Stek kjøttet i 2-3 minutter til skinnsiden er gyllen og sprø. Legg kjøttet i en ildfast form med skinnsiden opp og stikk inn et steketermometer.
Hell fettet fra stekepannen over i den ildfaste formen sammen med hvitløk og rosmarin.

Rødkål:
Snitt kålen fint og skjær eplene i båter. Legg kål og epler lagvis med salt, stjernanis og kanelstenger i en kjele. Tilsett andekraft og eddik.
Kok opp og la det trekke i ca. 45 minutter. Rør godt innimellom og smak til med sukker mot slutten.

Brun saus:
Stek hvitløk, kanelstang, stjerneanis, timian og honning i smør i en varm gryte.
Tilsett hvetemel og brun det over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge.
Spe med varm kraft eller buljong, og rør godt mellom hver gang du sper.
La sausen småkoke i ca. 10 minutter.
Smak til med salt og kvernet pepper.

Bold Title

bottom of page