Stekte orrfuglmedaljonger

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

Porsjoner

4

800 g orrfuglbryst
400 g asparges
3 ltr viltkraft
50 g sjalottløk
50 g solbær
2 dl portvin
1 dl solbærlikør
1 ss hakkede pistasjnøtter
1 kg store poteter
1 ss smør
1 dl klaret smør
1 ss hakket persille
Solbær til pynt
Salt og pepper

SLIK GJØR DU

Orrfuglmedaljonger: Lag medaljonger av kjøttet og stek dem på middels varme i stekepanne. Når det pipler blod ut av kjøttet, snur du medaljongene og gjentar prosessen. La kjøttet hvile.
Saus: Fres løken i en kjele. Ha i portvin og solbærlikør og kok ned til halvparten. Ha i viltkraft og kok ned til 4 dl ferdig saus. Sil bort det faste og rør inn 1 ss smør. Bland inn hele solbær.
Poteter: Vask og skrell potetene. Stikk ut stolper med en eplekjerneutstikker og lag noen kuler med parisiennejern. Ha smør i en kjele og varm det opp til melkestoffene felles ut og legger seg på bunnen. Hell fettet forsiktig over i en teflonkjele eller –panne uten at melkestoffene blir med. Varm opp smøret på sterk varme og stek potetstolper og -kuler til de er brune – ikke svidd. Snu ofte. La potetbitene renne av seg på et papir eller klede og strø over hakket persille.
Grønnsaker: Aspargesen kokes mør i lettsaltet vann. Ikke kok for lenge!
Servering: Legg kjøttet på aspargesen. Stable potetkubber som et tårn med en kule på toppen. Strø hakkede pistasjnøtter over kjøttet. Fordel saus rundt og pynt med noen solbær.

Bold Title