Sjøtungerulade med reker, nykål og beurre blanc

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

Porsjoner

4

Ca 600 g sjøtungefileter
Salt og pepper
1 dl hvitvin
1 ss smør

1 nykål i strimler
1 banansjalottløk i ringer
1 ss smør
2 ss sitronsaft
2 ss basilikum, grovhakket
2 dl reker

Beurre blanc:
3 sjalottløk, hakket
2 ss hvitvineddik
1 dl hvitvin
150 g smør i terninger

Ha gjerne litt kaviar i sausen rett før servering. Servér med potettilbehør.

SLIK GJØR DU

Rull sammen fiskefiletene og sett dem i ildfast form. Krydre med salt og pepper. Ha over vinen og smøret og dekk med folie. Stek i ovn på 200 °C i ca 16 min.
Kok kålen i saltet vann i 30 sekunder. Kjøl ned i isvann. Surr løken i smøret, ha over sitronsaft. Vend inn kål og basilikum. Varm rekene sammen med kålen.
Beurre blanc: Ha sjalottløk i en kjele sammen med hvitvineddik. Kok sammen til eddiken har trukket inn i løken. Ha i vinen og kok inn til konsistensen blir litt sørpete. Pisk inn smøret litt av gangen ved svak varme. Smak til med salt og pepper.
Anrett på varme tallerkener.

Bold Title