Saltet fjellørret med spekeskinke

INGREDIENSER

Porsjoner

4

Ca 600 g filet av fjellørret
10 g flaksalt
2 g sukker
Ca 300 g sellerirot i terninger
2 dl melk
1 neve spinat
2 ss smør
Salt
1 rødløk, finhakket
1 ts eddik
Ca 50 g godt smør
4 skiver med god spekeskinke (gjerne en litt salt variant)

SLIK GJØR DU

Del fisken i fire like store deler. Dryss over salt og sukker. La fisken ligge i romtemperatur i ca 20 min. Skyll fisken i vann. Bak fisken i ovnen på 100 °C i ca 5 min før servering. Fisken bør ha en rå kjerne, det er da den smaker best.
Kok sellerirot mør i melk. Sil av melken og kjør i mikser med spinat og smør. Smak til med litt salt.
Varm rødløken i en kjele med eddiken. Visp inn smør i små klatter, uten at det koker. Anrett fisken på pureen. Hell over smør og topp med hakket spekeskinke.

Bold Title