Salmafrikasse med rotgrønnsaker og mandelpotetpure

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

Porsjoner

4

600 g mandelpoteter
2 dl melk
Smør
Salt og pepper

400 g rotgrønnsaker f.eks gulrot, kålrot, pastinakk

2 ss mel
4 dl fiskebuljong
4 ss matfløte
Litt sitronsaft og sukker
600 g Salmalaks i biter
1 dl dill, hakket

Pynt med reker og en dypgrønn dillolje.

SLIK GJØR DU

Kok manelpotetene møre uten at de sprekker. Skrell potetene og ha dem i en kjele med melk og en smørklatt. Varm opp og pisk i stykker potetene til en jevn pure. Smak til med salt og pepper.
Skrell rotgrønnsakene og skjær dem i strimler. Kok dem møre i lettsaltet vann.
Ha 2 ss smør i en kjele og pisk in mel. Spe med buljong til en tykk saus. Tilsett matfløte, og smak til sausen med sitronsaft, sukker, salt og pepper. Sausen skal være litt søt sur. Vend i laks og dill, og kok i et par min. Server med potetpure og rotgrønnsaker.

Bold Title