top of page
Salma blanquette med posjerte østers og kaviar
INGREDIENSER
Porsjoner
4
2 dl hvitvin
6 dl blåskjell- el fiskekraft
2 dl kremfløte
Salt og pepper
600 g Salma i biter
4 østers
1 ss smør
Til servering:
Kaviar
Mandler, skivede
Kjørvel eller annen urt
Server med en potetpure og ha på noen tynne, krispy epleskiver.
SLIK GJØR DU
Ha vin, kraft og fløte i en kjele og kok sammen til det tykner. Skjær Salma i biter og åpne østersen. Ha østersvannet i kjelen med sausen, og pisk inn smøret. Smak til med salt og pepper.
Stek Salma på den ene siden i litt smør eller olje. Ha over litt av sausen og damp fisk og østers under lokk i 2 min.
Skum opp blanquettesausen med en stavmikser ved servering og hell over Salma og østers. Pynt med kaviar, mandler og urter. Server.
Bold Title
bottom of page