Salma blanquette med posjerte østers og kaviar

INGREDIENSER

Porsjoner

4

2 dl hvitvin
6 dl blåskjell- el fiskekraft
2 dl kremfløte
Salt og pepper

600 g Salma i biter
4 østers
1 ss smør

Til servering:
Kaviar
Mandler, skivede
Kjørvel eller annen urt

Server med en potetpure og ha på noen tynne, krispy epleskiver.

SLIK GJØR DU

Ha vin, kraft og fløte i en kjele og kok sammen til det tykner. Skjær Salma i biter og åpne østersen. Ha østersvannet i kjelen med sausen, og pisk inn smøret. Smak til med salt og pepper.
Stek Salma på den ene siden i litt smør eller olje. Ha over litt av sausen og damp fisk og østers under lokk i 2 min.
Skum opp blanquettesausen med en stavmikser ved servering og hell over Salma og østers. Pynt med kaviar, mandler og urter. Server.

Bold Title