Søndagssteik

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

Porsjoner

8

Ca. 1,6 kg økologisk oksestek
Salt og pepper
Økologisk smør
1 økologisk løk i båter
4 hele økologiske hvitløkfedd
2 økologiske gulrøtter i biter
2 dl økologisk rødvin
4 dl buljong
2 laurbærblad
4 økologiske timiankvaster
1 kg økologiske poteter
2 store økologiske pastinakker
Ca. 4 dl økologisk melk
3 ss økologisk gressløk, hakket
2 dl økologisk kremfløte
Maisenna

Server solbærgelé, rørte tyttebær til steken, og selvfølgelig masse lettkokte økologiske grønnsaker!

SLIK GJØR DU

Krydre steken med salt og pepper, og brun den rundt om i smør i en stekegryte. Løft kjøttet fra gryten og over på et fat. Brun løk, hvitløk og gulrotbiter i gryten, og ha steken tilbake i gryten. Tilsett vin, buljong og krydder, og kok opp. Fjern skummet som kommer opp. Legg på lokket og kok over svak varme i ca. 50 min, eller til steken har en kjernetemperatur på 70 °C.
Skrell poteter og pastinakker, og del opp i mindre biter. Kok potet- og pastinakkbitene møre. Sil fra vannet og mos sammen med et par spiseskjeer smør og melk til stappe. Krydre med salt og pepper, og vend i hakket gressløk.
Løft steken fra kjelen og hold den varm imens sausen lages. Sil sjyen over i en kjele. Kok litt sammen og tilsett fløte. Jevn sausen med maisenna som er rørt ut i litt vann. Smak til sausen med salt og pepper. Skjær steken i tynne skiver, og server med potetstappe og saus.
Magnus kommentar:
Jeg syns vi skal verne om søndagsmiddagene. Bevar hyggelige tradisjoner ved å invitere hjem venner på middag en slapp søndag. Kanskje er det du som blir invitert neste gang?

Bold Title