top of page

Rypebryst med kastanjer

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

Porsjoner

4

4 skiver bacon
8 rypebryst
Salt og pepper

1 dl sukker
3 ss vann
2 ss konjakk
2 ss vann
50 g kastanjer, hermetiske
1 ss fløte

200 g sopp
50 g spinat, frisk
2 ss olje
Salt

1 dl portvin
1 dl viltkraft, innkokt
1 dl fløte
50 g kirsebær

Kutt 50 g aprikos i terninger. Kokes med 2 dl hvitvin til all væsken er fordampet. Servér til rypebrystene.

SLIK GJØR DU

Stek baconskiver til de er sprø i en varm panne. Ta bacon ut av pannen, men ta vare på fettet. Ha salt og pepper på rypebrystene. Stek dem 2-3 min på hver side i baconfettet.
Kok sukker og vann til lys karamell. Hell i konjakk og vann. Ha i kastanjer og la dem småkoke i 5 min. Tilsett fløte rett før servering.
Kutt sopp i biter. Vask og rens spinat. Stek soppen lysebrun i olje. Vend inn spinat og smak til med salt og pepper.
Kok opp portvin. Tilsett viltkraft, fløte og kirsebær. Kok inn til halvparten og smak til med salt.

Bold Title

bottom of page