Rosastekt rype

INGREDIENSER

Porsjoner

4

4 ryper (brystene)
Salt og pepper
1 dl persille
4 baconskiver

2 ss honning
2 ss sitronsaft
3 dl skogsbær
1 pose sjysaus
1 ss rosmarin, frisk, hakket

4 gulrøtter
800 g poteter
1 ss smør
Rosmarin, frisk til pynt

Det går fint å bruke duebryst eller viltkjøtt istedenfor rype.

SLIK GJØR DU

Ha salt og pepper på kjøttet. Legg sammen to og to bryst med litt persille mellom, og surr en skive bacon rundt. Brun i stekepanne og etterstek i ovn på 180 °C til en kjernetemperatur på 57 °C. La brystene hvile før du deler dem i to.
Kok opp honning og sitronsaft og vend i bærene. Lag saus som anvist på pakken. Smak til med salt, pepper og rosmarin. (Ha gjerne en skvett rødvin i sausen).
Skrell og del gulrøtter på langs og poteter i skiver. Kok møre i saltet vann. Stek i litt smør. Anrett på tallerkener. Pynt med rosmarin.

Bold Title