Rosastekt reinsdyr med plomme

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

Porsjoner

4

600 g reinsdyrfilet
Salt og pepper
Smør til steking

4 røde plommer
2 ss sukker
2 ss bringebæreddik
1 stjerneanis
1 kanelstang
2 dl rødvin
2 dl viltkraft
1 ss smør
Salt

4 persillerøtter
2 ss smør
1 ss sukker
Salt og pepper
1 sitron

Servér med potetmos eller kokte poteter vendt i vårløk.

SLIK GJØR DU

Krydre kjøttet med salt og pepper. Brun det på alle sider i smør i stekepannen. Stek det ferdig i ovnen på 180 °C i 3-4 minutter. La kjøttet hvile i 10 minutter før servering.
Del plommene i to og fjern steinen. Lag noen snitt i skinnet på plommene.
Kok opp sukker og eddik i en kjele. Legg plommene i laken med skinnet ned til det løsner.
Ha i stjerneanis, kanelstang og rødvin. Kok det opp og la det småkoke til plommene er møre.
Ta ut plommene og tilsett viltkraft. Rør inn smør og smak til med salt. Varm plommene i sausen rett før servering.
Skrell persillerøttene og del dem i fire. Stek dem helt myke i smør. Tilsett sukker mot slutten, slik at de blir glasert. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Bold Title