Reinsdyr med søtpotetpuré

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

Porsjoner

4

700 g reinsdyr flatbiff
Salt og pepper
1 ss smør

600 g søtpoteter
1/2 dl rømme

1 pose sjysaus
2 ss balsamicoeddik
1 dl blåbær
200 g kantareller
4 ss olje
1 dl erter
Timian til pynt

Reinsdyrkjøtt bør serveres rosa ellers blir det tørt og smaker lever.

SLIK GJØR DU

Ha salt og pepper på kjøttet og brun det på alle sider i smøret i en stekepanne. Etterstek kjøttet i ovn på 180 °C i ca 12 min til det har en indre temperatur på 58 °C. Pakk kjøttet godt inn i folie og la det hvile i 10 min før det skal serveres.
Kok potetene møre. Ta av skallet og miks med rømme. Smak til pureen med salt og pepper.
Lag saus som anvist på pakken. Smak til sausen med salt, pepper og balsamico. Ha i blåbær. Rist kantareller i olje og ha på erter. Pynt med timian og servér.

Bold Title