Røkt torsk med glaserte gulrøtter

INGREDIENSER

Porsjoner

4

800 g poteter
400 g knaskerøtter
1 ss smør
1 ss sukker

Salt
1 ss eddik
4 egg

600 g røkt torsk, filet eller skiver

3 dl melk
4 ss dill, hakket frisk
Salt og pepper
1 sitron

Maizenamel
Dill, frisk til pynt

Pynt med reker og rogn hvis du vil ha retten litt festligere.

SLIK GJØR DU

Skrell poteter og gulrøtter og kok dem møre i saltet vann. Smelt smør i en kjele og vend i gulrøtter og sukker, glasér.
Kok opp en kjele med vann, salt og eddik. Ha i eggene og kok forsiktig i 2 min.
Kok fisken mør i rikelig med vann (ha gjerne et laurbær og pepperkorn i vannet).
Kok opp melken og miks i dill. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Servér kokt fisk med poteter, gulrøtter, posjert egg og dillsaus. Dryss over salt og pepper og pynt med frisk dill.

Bold Title

© 2020 by Inkognito AS.

  • Facebook
  • Instagram