Røkt svinekam med aprikoskompott

INGREDIENSER
Porsjoner
4
4 gulrøtter
2 sjalottløk, i ringer
1 laurbærblad
1 svinekam, røkt og kokt
2 dl aprikoser
1/2 dl vann
2 ss sukker
3 dl sjysaus
1 ss smør
2 ss timian, hakket
Salt og pepper
4 ss nøtter, hakkede
Servér med kokte poteter, pommes frites eller stappe.
SLIK GJØR DU
Kok opp 1 ltr vann. Skrell gulrøtter og del i biter. Kok gulrøtter møre i vann sammen med løk og laurbærblad. Varm kjøttet i vannet.
Del aprikoser i biter og kok til en kompott med vann og sukker (ha gjerne litt vanilje i).
Kok opp sjysausen. Ha i smør og hakket timian. Smak til med salt og pepper. Del kjøttet i biter eller skiver og servér med gulrøtter, aprikoskompott og saus. Dryss over noen nøtter og pynt med timian.