Oksestek med portvinsaus

INGREDIENSER
Porsjoner
4
1 oksestek ca 1 kg
Salt og pepper
2 ss smør
1 løk, hakket
2 hvitløkfedd
2 dl portvin
4 dl oksekraft
8 båter hokkaidogresskar
8 småløk, skrelt
2 ss olivenolje
8 små tomater
1 dl erter
Ruccula el friseesalat til pynt
Det går fint å bruke indrefilet eller entrecôte til denne retten. Bruk de grønnsaker du har tilgjengelig.
SLIK GJØR DU
Gni inn steken med salt og pepper og brun den på alle sider i smør. Stek ferdig i ovn på 180 °C til en kjernetemperatur på 60 °C. La steken hvile i 20 min før du skjærer i den.
Ha løk, hvitløk og portvin i gryten du brunet steken i. Kok inn til halvparten er igjen. Ha i kraft og kok til en saus. Smak til med salt og pepper. Sil sausen.
Stek gresskar og småløk i olje under lokk til de er møre. Vend i tomater og erter og stek til det er varmt. Ha på salt og pepper. Skjær pene skiver av steken og servér med gresskarblandingen og portvinsaus. Pynt med salat.