Morkelgratinert torskeloin

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

Porsjoner

4

200 g røkt sidflesk

600 g gulrøtter, i biter
1-2 dl crème fraîche
Salt og pepper

1 sjalottløk
2 dl morkler, forvellede*
1 ss smør
1 ss mel
2 dl kremfløte

4 torskeloins à ca 160 g
1 dl parmesan, revet

4 dl erter

Andre fiskesorter kan også brukes til denne retten. Rør eventuelt inn 2 ss ketjap manis i fleskefettet og server til som saus.
<b><i>*NB! Fersk sandmorkel er svært giftig og kan være dødelig! Sørg for å være grundig orientert om hvordan du unngår forgiftning! Soppen må forvelles tre ganger i rikelig med vann som skiftes mellom hver gang!</i></b>

SLIK GJØR DU

Skjær sidflesket i store biter og stek i ovn på 175°C i ca 20 minutter eller til flesket er godt brunet. Krydre med pepper.
Kok gulrotbitene myke i lettsaltet vann. Sil fra vannet og miks gulrotbitene sammen med crème fraîche til en glatt puré. Smak til med salt og pepper.
Hakk løk og morkler og surr i smør. Dryss over mel og spe med fløte til en tykk saus. Smak til med salt og pepper.
Legg fiskestykkene i smurt ovnsform og fordel sausen over fisken. Dryss over parmesan, og stek i ovn på 200°C i ca 12 minutter.
Kok ertene i lettsaltet vann i 1 minutt. Servér.

Bold Title