Makrell i tomatsaus

INGREDIENSER

Porsjoner

4

4 makrell
Salt
2 auberginer
2 løk, hakket
10 hvitløkfedd
4 ss rødvineddik
1 dl hvitvin
3 bokser tomater
3 laurbærblader
Tørka eller fersk chili
Kapers
1-2 dl olivenolje

Til servering: Rømme, kokte ferskpoteter og urter (gressløk og/eller persille)

For lenger holdbarhet på pålegg, kan fisken taes ut, renses for bein og skinn, mens sausen kokes opp igjen. Legg i fiskebitene og la det småkoke et par minutter til. Avkjøl så hurtig som mulig.

SLIK GJØR DU

Rens fisken. Strø over godt med salt og la de ligge 15-20 minutter før de skylles godt.
Skjær auberginen i biter og dryss over salt. La den stå og trekke i noen minutter, helst en halvtimes tid. Tørk vekk saltet og vannet som har samlet seg på overflaten. Stek i rikelig med olje i ei vid gryte i 5 til 10 minutter. Det er best å gjøre det i to omganger. (Er det for fullt i bunnen av gryta blir auberginene mer kokt enn stekt). Ha i løk. Knus hvitløken og ha hele oppi gryta. Stek videre i 5 minutter på middels lav varme for å mildne hvitløken.
Ha i tomater, laubær, urter, kapers og chili. Kok sammen til det så vidt tykner.
Legg fisken i sausen. Dekk dem til mest mulig med sausen. Skru ned varmen og la småputre i 5-7 minutter. Juster ev. med hvitvin eller vann om sausen blir tørr.
Fisken er ferdig når den slipper beinet.
Server med rømme, ferskpoteter og urtedryss.

Bold Title