Langtidskokt og stekt ribbe med porterkokte epler

INGREDIENSER

Porsjoner

4

1 kg flatribbe m/bein
2 ss nykvernet sort pepper
1 kvist rosmarin
2 ss fennikelfrø
1/2 hvitløk, delt i to
2 sjalottløk, delt i ringer
1 gulrot, delt i små biter
1 l kyllingkraft, evt vann
2 dl porterøl

2 epler
1 ss smør + 1 ss olje
1 ts brunt sukker
Ca 1/2 dl porterøl

100 g hvite fevesbønner
1 l kyllingkraft
1 hvitløk
1 dl olivenolje
1 sitron
3 ss fin sennep, gjerne med estragonsmak
Flaksalt

Server med valnøtter i honning og poteter bakt med spekeskinke.

SLIK GJØR DU

Gni ribba inn med pepper, grovkuttet rosmarin og fennikelfrø. Legg ribba over i en form og ha i hvitløk, sjalottløk og gulrot. Hell over kyllingkraft og øl. Bak i ovnen på 160 °C i 3 timer. Etterfyll med vann om væsken fordamper. Snu ribba og stek videre i 1 time. Skru på grillen for sprø svor.
Skrell eplene og fjern kjernen. Del i terninger. Varm olje og smør i en panne. Stek eplene lett på den ene siden. Strø over sukker og hell over øl. Snu eplene og la dem trekke forsiktig til de er så vidt myke gjennom.
Legg bønnene i bløt over natten. Hell av vannet og kok dem møre i kyllingkraft med hvitløk. Kjør bønnene til pure med olivenolje. Smak til med sitronsaft, sennep og salt.

Bold Title