Lammefilet med nøttestekt persillerot

INGREDIENSER
Porsjoner
4
600 g ytrefilet av lam
8 fedd hvitløk
Salt og pepper
Olje til steking
4 persillerøtter
2 ss smør
1 ts sukker
1 ts sitronsaft
50 g nøtter, finhakket
4 dl lammekraft, innkokt
1 ss salvie, finhakket
Friske urter
Servér med poteter eller risotto ved siden av.
SLIK GJØR DU
Strø salt og pepper på lammekjøttet. Stek kjøttet på fettsiden til den er lysebrun og sprø. Stek hvitløksfedd i fettet fra lammet til de er brune og myke. Stek kjøttet videre i ovn, 4-6 min på 180 °C. La kjøttet hvile 10 min før det skjæres i.
Vask og skrell persillerøtter. Del dem i fire. Stek dem møre i smør. Ha i sukker, sitronsaft og finhakkede nøtter.
Kok opp lammekraft. Smak til med finhakket salvie.
Varm opp lammekjøttet igjen og del det i biter. Anrett på tallerken med persillerot, kraft og hvitløk.