Lammecarré med ratatouille og balsamicosirup

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

Porsjoner

2

1 lammecarrè
½ rød paprika
½ grønn squash
½ rødløk
1 fedd hvitløk, finhakket
70 g tomatpuré
200 g hakkede tomater
1 ss oregano
½ ss tørket rosmarin
1 laurbærblad
10 blader frisk basilikum
Salt og pepper
Solsikkeolje
2 dl balsamicoeddik
2 dl sukker
½ dl portvin

SLIK GJØR DU

Krydre kjøttet med salt og pepper. Stek det i en stekepanne med solsikkeolje til kjøttet får en lysebrun skorpe.

Sett stekeovnen på 180°C og stek kjøttet i ca. 7 minutter. Senk temperaturen til 80°C og stek kjøttet videre i ca. 20 minutter.

Ratatouille:
Skjær paprika, squash og rødløk i terninger (1x1 cm). Ha litt solsikkeolje i en kjele og tilsett tomatpuré og fres dette i 2 minutter. Tilsett grønnsakene, hvitløk, oregano, rosmarin, laurbærblad og hakkede tomater. La det koke i 5- 10 minutter.
Skru av platen og tilsett basilikum. Smak til med salt og pepper.

Balsamicosirup:
Kok balsamicoeddik, sukker og portvin til det blir sirup.

Tips: Det er lurt å koke sirupen i god tid før gjesten kommer, for det blir litt eddiklukt.

Bold Title