Kyllingconfit med urte-/potetkrem

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

Porsjoner

4

Salt
4 store kyllinglår
Pepperkorn
2 timiankvister, friske
4 hvitløkfedd
4 dl andefett eller olje

600 g poteter
2 dl fløte
2 never urter, friske

Saus:
1 gul løk, hakket
2 hvitløkfedd, hakket
2 ss tomatpuré
200 g skalldyrskall, f.eks. reker, sjøkreps, hummer
2 dl hvitvin
4 dl blåskjellkraft
1 dl kremfløte
1 sitron i båter

Servér med tomat i skiver som er marinert i vinaigrette og lagt lagvis med friske urtesalater.

SLIK GJØR DU

Ha rikelig med salt på kyllinglårene og la dem ligge i kjøleskap 5-6 timer. Skyll av saltet i rennende vann. Legg lårene med pepperkorn, timian hvitløkfedd og andefett i en kjele og kok på svak varme, helst 70 °C i ca 1 time til lårene er møre. Stek eller grill lårene før servering.
Kok poteter møre. Sil fra vannet og miks til en puré med fløte og urter. Smak til med salt og pepper.
Saus:
Surr løk og hvitløk med skall og tomatpuré i en kjele. Ha over vin, kraft og fløte og kok i 20 min. Sil sausen og smak til med salt og pepper.
Servér kyllingconfit med potet-/urtepuré, saus og sitron.

Bold Title