Krydderkylling
INGREDIENSER
Porsjoner
4
800 g kyllingfilet med skinn
Urter (basilikum, kjørvel, estragon, gressløk)
1 ss krydderfrøblanding (kummin, koriander, fennikel eller én av delene)
3 dl portvin
3 ltr kyllingkraft
700 g poteter
100 g smør
Salt og pepper
2 ss olje
1 ss eddik
2 ts valmuefrø
SLIK GJØR DU
Løsne kyllingskinnet forsiktig med en skarp kniv. Press basilikum inn mellom skinnet og kjøttet. Dekk til med skinnet igjen. Gni skinnsiden av kjøttet inn med krydderfrø. Brun først kjøttet i stekepanne, deretter stekes det i ovn ved 78 °C til kjernetemperaturen er 62 °C (bruk steketermometer).
Kok inn portvinen til det halve. Tilsett kyllingkraften og kok inn til ca 5 dl ferdig saus.
Skrell potetene, kok dem møre i vann og mos dem. Rør inn smør og smak til med salt og pepper.
Lag salat av resten av urtene. Lag dressing av 2 ss olje og 1 ss eddik. Dryss over valmuefrø.