Krabbe- og safransuppe med krabbekrutong

INGREDIENSER
Porsjoner
4
6 dl krabbeskall, knust
1 ss olje
1 løk, hakket
2 ss tomatpuré
3 dl hvitvin
2 ltr fiskekraft
4 ss smør
6 ss mel
1 knivspiss safran
3-4 dl fløte
Salt og pepper
2 ss sitronsaft
4 tynne lange brødkrutonger
6 ss krabbekjøtt
1 ss crème fraîche
2 never urtersalat, gjerne med bønnespirer
4 ts kaviar
Skum gjerne opp suppen rett før servering. Pisk opp litt melk til skum og hell rundt i suppen ved servering.
SLIK GJØR DU
Fres krabbeskallet i olje sammen med løk og tomatpuré. Slå over hvitvin og la det koke litt ned. Hell over fiskekraften og la det småkoke i 30 min. Kraften siles og jevnes med smør og me. Tilsett safran og la det koke i 10-15 min. Tilsett fløten og smak til med salt, pepper og sitron.
Rist krutongene.
Bland sammen krabbekjøtt med crème fraîche. Anrett urtesalat og krabberøre på krutongene og pynt med kaviar. Servér.