Jerk-marinert kreolsk kyllinggryte

INGREDIENSER

Porsjoner

4

Jerk-blanding:
1 chili
1 dl purre, hakket
1 ss ingefær, revet
4 hvitløkfedd
5 sorte pepperkorn
1 kanelstang
3 brunt sukker
4 ss limejuice
2 ss rødvineddik
2 ts salt
4 ss olivenolje

1 kylling i porsjonsbiter
6 baconskiver i biter
1 ss olje

1 løk, hakket
2 hvitløkfedd, hakket
2 bokser hakkede tomater
2 stilker stangselleri
1 paprika
1 ts timian
Salt og pepper
2 sitroner
Frisk timian til pynt

Servér gjerne med dirty rice og grønn salat til.

SLIK GJØR DU

Jerk-blanding: Miks alle ingrediensene til en grov pasta.
Del opp kyllingen i porsjonsbiter og marinér i jerk-blandingen i ca 1 time. Stek bacon i stekepanne til det er sprøtt, la renne av på kjøkkenpapir.
Bruk en kjele, og surr løk og hvitløk i baconfettet sammen med kyllingbitene. Ha over tomater, grønnsaker og krydder, la koke under lokk i ca 30 min. Ha i litt vann hvis gryten virker tørr.
Rett før servering smakes gryten til med salt, pepper og sitronsaft. Pynt med bacon og timian og servér med sitronbåter.

Bold Title