Grillet tunfisk med ristet foie gras

INGREDIENSER
Porsjoner
4
2 store søtpoteter
4 ss crème fraîche
1 vaniljestang
Salt og pepper
1 appelsin
4 ss smør
2-3 ss soyasaus
50 g aprikoser, tørkede
Sukker
1 romanesco
4 tunfiskbiffer à ca 150 g
1 ss olje
120 g foie gras i skiver, fersk
Urter til pynt
Pass på at du ikke oversteker tunfisken, da den lett blir tørr når den er gjennomstekt.
SLIK GJØR DU
Skrell og del søtpoteter i biter. Kok bitene møre i saltet vann og miks med crème fraîche. Smak til med vanilje, salt og pepper.
Rasp skall fra appelsin og ha i en kjele sammen med smør og soyasaus. Skjær ut pene fileter av appelsin. Varm opp smør og ha i appelsinfileter og aprikoser. Smak til med salt, pepper og sukker. Del romanesco i buketter og kok de møre i saltet vann. Smak til med salt og pepper og ha en klatt smør over.
Pensle tunfiskbiffer med olje og grill 1 min på hver side. Salte og pepre. Rist foie gras i tørr stekepanne på middels varme, ha på salt og pepper. Anrett på varme tallerkener og pynt med friske urter.