Grillet makrell med couscous og plommechutney

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

Porsjoner

4

4 makreller
2 ss olje
Salt og pepper
8 plommer
1 kanelstang
2 dl vann
3-4 ss sukker
3 dl couscous
1 rød paprika i terninger
1 ss smør
Urter til pynt

Servér gjerne med en frisk salat med reddiker, og et godt brød til.

SLIK GJØR DU

1. Rens makrell. Kutt av halen og skjær ut fine fileter av resten av fisken. Pensle med olje ha på salt og pepper og grill 1-2 min på begge sider.
2. Del plommer i to, ta ut steiner. Del plommer i båter og ha dem i en kjele sammen med kanelstang, vann og sukker. Kok til plommene er møre og sausen begynner og tykne.
3. Lag couscous som anvist på pakken. Surr paprikaterninger i smøret og vend sammen med couscous. Smak til med salt og pepper. Pynt med friske urter f. eks sitronmelisse.

Bold Title