Fransk løksuppe
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
8 store gule løk
2 hvitløkfedd, hakket
2 ts timian
1 ss smør
1 ss mel
1 ltr vann
1-2 buljongterning
1 laurbærblad
En slant vin hvis du har
Salt og pepper
4 skiver brød, gammelt brød er fint å bruke, bare det ikke er mugg på det
3 dl revet ost, her kan du bruke blandede rester
Skrell løkene og skjær dem i skiver. Surr løk, hvitløk og timian i smør i en stor kjele. Dryss over mel og tilsett vann, buljongterning, laurbærblad og vin hvis du har. La suppen småkoke i 30 min.
Smak til suppen med salt og pepper. Fordel suppen i suppetallerkener som tåler høy varme. Legg brødskivene i suppen og dryss osten over. Gratinér i ovn ved 225 °C til osten er pent brun.
Dryss gjerne litt hakket persille eller andre urtekrydder over suppen ved servering.